13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, in sfarsit, vreme mai buna

Astazi, in sfarsit, vreme mai buna

In tara. Vreme in general frumoasa. In regiunile vestice si in sud-estul extrem izolat ploi. Maxime 20-25°C; minime 6-16°C. Noaptea si dimineata in zonele joase conditii de ceata. Presiunea atmosferica, stationara.

Maine, tot vreme frumoasa

In tara. Vreme in general frumoasa. Ploi izolate in vestul tarii si in extremitatea de sud-est. Maxime 20-25°C; minime 6-14°C, mai scazute in depresiuni. Noaptea si dimineata, in zonele joase conditii de ceata. Presiunea atmosferica, stationara.

Comentariul specialistului

Nucleul din circulatia aerului la altitudini mari, prezent in zona bazinului vestic al Marii Negre – nucleu care a favorizat persistenta ploilor din aceste zile – este pe cale sa fie distrus. Aceasta nu se va intampla insa inainte de a ne mai aduce cateva ploi in sud-est; intensitatea acestora insa va fi redusa. De mai mare interes este sistemul frontal, care va afecta cu precipitatii regiunile vestice, la sfarsitul saptamanii. In general, ne asteapta doua zile de vreme buna, fata de cea de saptamana trecuta.

In Europa, instabilitate si racoare

In nord-vestul, centrul si sudul Europei, vremea va fi in general instabila, cu ploi pe arii relativ restranse si in general slabe cantitativ (Belgia, Olanda, cea mai mare parte a Frantei, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, Italia, nord-vestul Turciei, Danemarca, Suedia, Norvegia, nord-vestul si sud-estul Marii Britanii). In restul continentului, cerul va fi variabil. Din punct de vedere termic, vremea va fi racoroasa in zonele cu ploi, iar in rest, apropiata de normal.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă