16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMesajul lui Aurescu pentru cetățenii din Israel: „Să fie extrem de vigilenți”

Mesajul lui Aurescu pentru cetățenii din Israel: „Să fie extrem de vigilenți”

„Mesajul pe care îl adresez cetăţenilor români – şi vom emite în cursul zilei de astăzi şi o alertă de călătorie specifică – este acela de a fi extrem de vigilenţi, prudenţi, să evite zonele care sunt declarate cu stare de urgenţă, sunt deja anumite zone din Israel care au acest regim, să evite deplasările care nu sunt necesare în regiune, în aceste zone care sunt afectate de situaţia de conflict şi, dacă este posibil şi pot face lucrul acesta, să părăsească zonele respective”, a declarat Aurescu, la Palatul Parlamentului, întrebat pe această temă.

El a adăugat că este foarte important să se acţioneze spre o detensionare a acestei situaţii, în scopul evitării de pierderi omeneşti.

„Am văzut că deja există pierderi de vieţi omeneşti şi regretăm profund faptul că în aceste zile au existat astfel de pierderi de vieţi omeneşti din partea atât israeliană, cât şi palestiniană. Dorim ca aceste pierderi de vieţi omeneşti să fie evitate, este foarte important să se acţioneze spre o detensionare a acestei situaţii şi, de asemenea, dorim ca în perioada următoare să vedem că există eforturi în vederea detensionării acestei situaţii”, a spus ministrul.

Potrivit şefului diplomaţiei române, „până în momentul de faţă, nu există niciun fel de cerere de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român de acolo”.

În momentul de faţă, în Fâşia Gaza există, conform datelor pe care le avem, între 320 şi 350 de cetăţeni români, inclusiv cu dublă cetăţenie. 

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă