6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMeleşcanu: Voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea ALDE

Meleşcanu: Voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea ALDE

”Biroul Politic al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru poziţia mea de ministru al afacerilor externe, în contextul percepţiei publice negative cu privire la modul de desfăşurare al alegerilor din străinătate pentru Parlamenul European (26 mai 2019). Bineînţeles că voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea Biroului Politic al ALDE şi aştept hotărârea de remaniere a doamnei Prim-Ministru”, afirmă Meleşcanu.

El subliniază că nu există niciun fel de vinovăţie.

”Singurele aspecte pe care mi le asum sunt dublarea numărului secţiilor de votare şi respectarea prevederilor legale (Legea Nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European), care ar fi trebuit aduse la zi de către Parlament”,precizează Meleşcanu.

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a anunţat, luni, că formaţiunea a decis retragerea susţinerii lui Teodor Meleşcanu pentru ministrul de Externe şi o propune pe Ramona Mănescu pentru a prelua acest portofoliu. Vosganian afirmă că este o candidatură ”demnă de acceptat” şi anunţă că, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza propunerea, conflictul se va tranşa la Curtea Constituţională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă