Mecanic acuzat că ar fi condus beat o garnitură de metrou, anchetat de Poliție și de Metrorex

Un angajat Metrorex a fost reținut miercuri, în stația de metrou Dristor, de la exercitarea sarcinilor obișnuite de serviciu, după ce etilotestul a dovedit faptul că acesta condusese garnitura de tren în stare de ebrietate.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

03.12.2020 - 21:14

Reprezentanții Serviciului de Poliție Metrou din cadrul Poliției Capitalei au luat decizia să îl testeze pe mecanicul de tren, după ce au fost avertizați de către călători că rama întârzia nejustificat în stația de metrou Dristor. Polițiștii de la Metrou au solicitat sprijinul unui echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră, acesta testându-l pe angajatul Metrorex cu aparatul etilotest. În urma analizei, aparatul a indicat o alcoolemie a mecanicului de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 16:30 polițiști ai Serviciului de Poliție Metrou din cadrul Poliției Capitalei în timp ce se aflau în stația de metrou Dristor 2 s-au sesizat din oficiu și au declanșat verificări după ce un tren staționa prea mult pe peron, iar în rândul călătorilor s-a creat o stare de neliniște. Din verificări a reieșit faptul că mecanicul care manipula trenul respectiv ar fi sub influența băuturilor alcoolice”, se arată în comunicatul Poliției Metrou.

„La fața locului a sosit în sprijin și un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutiere care l-a testat cu aparatul etilotest pe mecanic, rezultatul fiind o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transport Public - Serviciul de Poliție Metrou sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au anunțat reprezentanții Poliției.

Metrorex a anunțat că a demarat propria anchetă disciplinară după ce mecanicului de tren i-a fost întocmit dosar penal în urma incidentului din stația Dristor, precizând că multe informații vor fi furnizate după finalizarea verificărilor aflate în desfășurare.

„Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la incidentul în care a fost implicat un mecanic de tren, vă informăm că sunt în curs de efectuare verificările procedurale prevăzute în astfel de situații. Acestea presupun cercetarea în funcție de circumstanțe conform prevederilor legale și aplicarea de sancțiuni conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern și legislației incidente”, a anunțat, în cadrul unui comunicat, Metrorex.

Comentarii