22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMCIN finanţează cu 56 milioane de lei Biblioteca digitală a României

MCIN finanţează cu 56 milioane de lei Biblioteca digitală a României

„E-cultura: Biblioteca digitală a României” are un buget total de 53.242.265,32 de lei şi este finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate.

Proiectul vizează digitalizarea patrimoniului cultural cu ajutorul tehnologiilor IT actuale, astfel încât „moştenirea culturală naţională să poată fi păstrată, promovată şi transmisă generaţiilor viitoare”.

Vor fi digitizate şi expuse în Biblioteca Digitală a României un număr de 550.000 de resurse culturale, va fi creată o platformă informatică de tip bibliotecă digitală şi catalog partajat (culturalia.ro) şi nu în ultimul rând, vor fi digitalizate şi furnizate către europeana.eu aproximativ 200.000 de resurse culturale, transmite ministerul.

Proiectul va fi implementat de Unitatea de Management a Proiectului (UMP) şi va implica 29 de instituţii din România, printre care 19 muzee, 5 biblioteci, Arhiva Naţională de Filme, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Institutul Naţional al Patrimoniului. Durata de implementare este de 36 de luni.  

„Monumente istorice – planificare strategică şi politici publice optimizate” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă. Cu o valoare totală de 2.990.000 de lei, proiectul propune două linii de acţiune ce vizează elaborarea Codului patrimoniului cultural, respectiv a Strategiei naţionale privind protejarea monumentelor istorice.

Proiectul va fi implementat de UMP în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) şi va avea o durată de 26 de luni.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă