13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMatthew Hedges, graţiat şi eliberat de EAU, s-a întors la Londra

Matthew Hedges, graţiat şi eliberat de EAU, s-a întors la Londra

”După aproape şapte luni de detenţie, dintre care şase luni la izolare, cercetătorul britanic Matthew Hedges s-a întors teafăr şi nevătămat la Londra. El a fost primit de soţia sa Daniela şi de membri ai familiei sale”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a familiei.

”Nu ştiu de unde să încep să le mulţumesc persoanelor care mi-au asigurat eliberarea. Nu am văzut sau citit multe din ceea ce s-a scris în aceste ultime zile, însă Dani îmi spune că susţinerea a fost incredibilă”, a declarat, citat în acest comunicat, Matthew Hedges, care a mulţumit Ministerului brtanic de extere şi Ambasadei Marii Britanii în EAU.

”Sunt atât de fericită să-l am pe soţul meu din nou acasă”, a reacţionat soţia sa, citată în comunicat.

Matthew Hedges, condamnat miercuri la închisoare pe viaţă, a fost graţiat de EAU după ce a recunoscut că este un membru al serviciilor britanice de informaţii, potrivit unei înregistrări video difuzate luni de EAU.

Marea Britanie neagă orice apartenenţă a lui Matthew Hedges, în vârstă de 31 de ani, la spionajul britanic.

Potrivit unei fotografii Reuters, prezentă la faţa locului, Matthew Hedges s-a îmbarcat, în noaptea de luni spre marţi, de pe Aeroportul Internaţional din Dubai, într-un zbor cu destinaţia Londra.

Matthew Hedges, un doctodand la Universitatea din Durham, a fost arestat la 5 mai, pe Aeroportul Internaţional din Dubai, în urma unei vizite de două săptămâni, în cadrul cercetărilor sale.

Acest caz a tensionat relaţiile între EAU şi Marea Britanie. Guvernul britanic s-a declarat, săptămâna trecută, dezamăgit de pedeapsă.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă