13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMarius Budăi: Acest proiect nu prevede majorarea pensiilor cu 14%, ci tăierea...

Marius Budăi: Acest proiect nu prevede majorarea pensiilor cu 14%, ci tăierea lor cu 26%

Social-democratul Marius Budăi a anunțat că PSD va depune o serie de amendamente la legea privind rectificarea bugetară și nu va accepta sub nicio formă ca pensiile să fie majorate de la 1 septembrie cu doar 14%.

„Acest proiect nu prevede majorarea pensiilor cu 14%, ci tăierea lor cu 26%. Să ne explice fantasticul premier Cîţu de ce a luat şase miliarde din bugetul de pensii şi i-a mutat în altă parte, numai dumnealui ştie unde. Deci o parte din bani existau în cadrul bugetului Ministerului Muncii pentru această majorare, e adevărat că nu pentru toţi 40%, dar se puteau completa.”, a spus fostul ministru PSD.

Marius Budăi a adăugat că PSD nu va accepta propunerile Guvernului PNL de majorare a pensiilor, așa cum nu este de acord nici cu eșalonarea în cinci tranșe egale întinse pe doi ani a dublării alocațiilor de stat.

„După cum am spus şi la Ordonanţa de Urgenţă care într-un mod neconstituţional amână din nou creşterea alocaţiilor, şi acest lucru va fi amendat în Parlament. PSD este extrem de hotărât să facă acest lucru pentru că nu se poate ca incompetenţa unui Guvern care nu a ştiut să ia măsuri clare şi ferme în economie să se deconteze pe cetăţenii români.”, a mai spus Budăi, citat de News.ro.

Ministerul de Finanțe intenționează să majoreze punctul de pensie începând cu 1 septembrie la 1.442 lei (față de 1.265 lei în prezent) iar valoarea pensiei minime să ajungă la 800 lei (față de 704 lei în prezent).

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă