Foto: Mihai Diac

Marea Neagră a devenit un arc de instabilitate, avertizează ministrul de Externe, Bogdan Aurescu

Marea Neagră face parte dintr-un "arc de instabilitate" plasat în estul Europei, a avertizat ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2020 - 16:57

"Dacă ne uităm ce reprezintă astăzi Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice, care în partea sa de sud include regiunea Mării Negre, interconexiunea geopolitică şi geoeconomică cu Mediterana de Est, cu Orientul Mijlociu, cu Caucazul de Sud, toate fac din Marea Neagră, în continuare, o parte dintr-un arc de instabilitate, până la urmă, care preocupă şi trebuie să preocupe în cel mai înalt grad şi NATO, şi Uniunea Europeană. Acest arc de instabilitate este adesea alimentat, instrumentalizat de oponenţii traseului nostru european şi euroatlantic, ceea ce creează dificultăţi şi pentru partenerii noştri din regiune, partenerii noştri apropiaţi care încearcă să obţină prin eforturi deseori mai puţin cunoscute publicului larg un viitor mai bun, mai prosper şi mai european", a explicat ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

El a făcut aceste considerații la sediul Academiei Române, cu prilejul lansării unei lucrări științifice denumită "The Geopolitical Black Sea Enciclopaedia".

 

Comentarii