10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMarcel Ciolacu face apel către Guvern să aibă grijă de persoanele vârstnice

Marcel Ciolacu face apel către Guvern să aibă grijă de persoanele vârstnice

“Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorități! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie!

Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viață depinde de o rețetă. Nu toți au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta.

Este nevoie așadar de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care acești oameni să fie sprijiniți. Nu toate autoritățile locale au capacitatea reală de a asigura o asistență eficientă, în lipsa altor măsuri de suport!

Voi discuta cu primarii și cu președinții de consilii județene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”, scrie Ciolacu pe Facebook.

– Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, marți, că măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii, făcând referire la restricțiile vizând circulația oamenilor. Șeful statului spune că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu.

Referitor la vârstnici, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea în casă tot timpul. „Aceste restricții vor fi prelucrate în cursul zilei de azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfâșitul zilei. Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine (miercuri – n.red.)”, a mai spus Iohannis, potrivit Știripesurse.ro.

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă