Managerul interimar al Institutului „Matei Balș” a fost demis de ministrul sănătății

Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul Institutului „Matei Balş", acuzând „multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021”.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2021 - 21:49

Atribuţiile managerului interimar, Maria Nițescu, vor fi preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.

Vlad Voiculescu a cerut o anchetă a Corpului de Control, care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V.

Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni dimineaţă, informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” în timpul incendiului.

„Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30", a explicat MS.

Comentarii