13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMaior spune că rechemarea lui ar fi greșeală politică în relația cu...

Maior spune că rechemarea lui ar fi greșeală politică în relația cu SUA

”Dacă există un interes politic pentru rechemarea mea, acel interes trebuie să fie explicat. Eu nu mi-l explic. Din punct de vedere profesional nu am ce să-mi reproşez. Ar fi, după părerea mea, o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană, dar asta e la latitudinea factorului politic. Eu sunt un singur om care încerc să-mi fac datoria, ei sunt o coaliţie. Sunt un ambasador, sunt singur”, a declarat George Maior după audierea în Comisia de politică externă din Senat.

El a mai spus că, din punct de vedere profesional, nu are ce să-şi reproşeze.

“Am avut o discuţie foarte civilizată cu ministrul Afacerilor Externe. Nu mi-a comunicat vreo decizie în ceea ce priveşte demararea unei proceduri de revocare. Eu am respectat un cod etic, pentru că nu privea o declaraţie (scrisoarea lui Giuliani – n.r.) a unui oficial american”, a spus George Maior, întrebat la audierile din Comisia de politică a externă din Senat dacă a discutat cu MAE despre această situaţie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă