Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Maia Sandu: România a sprijinit Republica Moldova atât politic, cât şi financiar

România a sprijinit Republica Moldova "atât la nivel politic, cât şi financiar, prin toate proiectele", a declarat premierul moldovean Maia Sandu, într-un interviu pentru Radio România Chişinău, înainte de vizita pe care o va întreprinde săptămâna viitoare la Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2019 - 12:29

Potrivit prim-ministrului Republicii Moldova, în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua la Bucureşti pe 2 iulie, discuţiile cu autorităţile române se vor axa pe dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutor din partea României.

"Ne dorim acum să se urgenteze implementarea anumitor proiecte, în special în domeniul energetic, ca să asiguram sustenabilitatea sistemului furnizării energiei electrice şi gazelor naturale, să fie asigurată diversitatea resurselor energetice", a spus Maia Sandu.

De asemenea, potrivit premierului Republicii Moldova, Chişinău este interesat şi de proiecte de infrastructură. "Vorbim de autostrada despre care înţeleg că este un plan la Bucureşti, ca să fie inclusă şi Republica Moldova într-un asemenea proiect", a precizat Sandu.

Nu în ultimul rând, Maia Sandu intenţionează să discute la Bucureşti despre eliminarea roaming-ului.

"Vor mai fi şi alte idei cu care o să mergem la Bucureşti şi sper foarte mult să obţinem acest sprijin din partea României', a subliniat premierul de la Chişinău.

De asemenea, Maia Sandu a remarcat că România este cel mai important susţinător al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Comentarii