16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMaia Sandu: România a sprijinit Republica Moldova atât politic, cât şi financiar

Maia Sandu: România a sprijinit Republica Moldova atât politic, cât şi financiar

Potrivit prim-ministrului Republicii Moldova, în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua la Bucureşti pe 2 iulie, discuţiile cu autorităţile române se vor axa pe dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutor din partea României.

“Ne dorim acum să se urgenteze implementarea anumitor proiecte, în special în domeniul energetic, ca să asiguram sustenabilitatea sistemului furnizării energiei electrice şi gazelor naturale, să fie asigurată diversitatea resurselor energetice”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, potrivit premierului Republicii Moldova, Chişinău este interesat şi de proiecte de infrastructură. “Vorbim de autostrada despre care înţeleg că este un plan la Bucureşti, ca să fie inclusă şi Republica Moldova într-un asemenea proiect”, a precizat Sandu.

Nu în ultimul rând, Maia Sandu intenţionează să discute la Bucureşti despre eliminarea roaming-ului.

“Vor mai fi şi alte idei cu care o să mergem la Bucureşti şi sper foarte mult să obţinem acest sprijin din partea României’, a subliniat premierul de la Chişinău.

De asemenea, Maia Sandu a remarcat că România este cel mai important susţinător al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă