Foto: Arhivă

Președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu au o întâlnire de urgență la București

Președintele Maia Sandu va avea, marți, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, imediat după vizita pe care Maia Sandu a efectuat-o la Consiliul Europei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2021 - 10:01

Președintele Maia Sandu va avea, marți, 20 aprilie 2021, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, imediat după vizita pe care Maia Sandu a efectuat-o la Consiliul Europei.

Întâlnirea celor doi șefi de stat va avea loc marți, de la ora 16, la Palatul Cotroceni.

La Strasbourg, Maia Sandu a purtat discuții cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejčinović Burić, cu președintele Adunării Parlamentare a CoE, Hendrik Daems, precum și cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, anunță presa din Republica Moldova.

În mod atipic pentru o întâlnire a doi șefi de stat, vizita Maiei Sandu la București a fost anunțată public doar cu câteva ore mai înainte. Discuția celor doi președinți are loc în contextul crizei din Ucraina (țară care are frontieră comună și cu România, și cu Republica Moldova) și al tensionării fără precedent a situației politico - militare din estul Europei, mai ales din zona adiacentă Mării Negre.

Comentarii