Mai multe persoane care se plimbau cu o hidrobicicletă pe lacul Balta Albă, surprinse de o furtună

Mai multe persoane care se plimbau cu o hidrobicicletă pe lacul Balta Albă, din judeţul Buzău, au fost surprinse, duminică, de o furtună violentă, localitatea fiind sub atenţionare cod portocaliu emisă de meteorologi.

Share

Rl online 0 comentarii

16.06.2019 - 20:33

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, ambarcaţiunea în care se aflau cele cinci persoane a fost luată de curenţii puternici şi dusă pe malul celălalt al lacului Balta Albă.

Acolo, cei cinci oameni au fost ajutaţi de membrii SVSU Balta Albă şi de localnici şi au fost predaţi paramedicilor SMURD pentru evaluare.

Oamenii au fost surprinşi de vijelie pe o hidrobicicletă. În zonă plouă puternic, iar vântul suflă cu putere.

Acolo au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri de la Râmnicu Sărat, care încercau să salveze persoanele respective. 

În drumul lor spre misiunea de salvare a persoanelor surprinse de vijelie pe lacul de la Balta Albă, pompierii de la Detaşamentul Râmnicu Sărat au îndepărtat  şi un copac doborât de furtună pe DN 22, care bloca circulaţia.

Până la ora 19.20, a fost cod portocaliu (iniţial meteorologii au emis Cod roşu) în Puieşti, Râmnicelu, Balta Albă, Ghergheasa, Boldu, Vâlcelele, fenomenele prognozate fiind vijelie, grindină de dimensiuni medii, averse torenţiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Totodată, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu, până la ora 20.00, care a vizat localităţile Pogoanele, Padina, Luciu, Brădeanu, Scutelnici, Largu, unde se vor semnala vijelii, grindină de dimensiuni medii, averse torenţiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Comentarii