7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiM.A.I anunță cu cea mai mare captură de pastile de captagon și...

M.A.I anunță cu cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria Poliției Române

În cadrul acțiunii desfășurate de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, împreună cu D.I.I.C.O.T., au fost confiscate aproximativ 1.500 de kilograme de hașiș și peste patru milioane de pastile de captagon cu o greutate de 751 de kg. 

Toate capturile din acest caz sunt estimate la o valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, stupefiante care nu au mai ajuns pe piețele de droguri din România și Europa, a anunțat purtătorul de cuvând al MAI.

De asemenea, potrivit MAI, în ultima săptămână au avut loc acțiuni investigative în dosare privind săvârșirea unor fapte grave precum trafic de droguri, trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă, trafic de substanțe periculoase, înșelăciune, șantaj, falsificare de bancnote sau fraude informatice. În total, în ultimele șapte zile, au fost arestate peste 100 de persoane, iar 240 au fost reținute.

În ceea ce privește combaterea criminalității grave și organizate,  în intervalul 28 august – 3 septembrie, polițiștii au desfășurat 30 de acțiuni operative de amploare, fiind realizate 110 descinderi. În urma acestor activități, față de 132 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, 29 dintre acestea fiind arestate preventiv, 9 arestate la domiciliu, 52 plasate sub control judiciar și 42 reținute fiind dispuse măsuri asiguratorii în valoare de peste 1.300.000 de lei.

În ultimele șapte zile, au fost prinși în flagrant 940 de autori de infracțiuni și au fost depistate 100 de persoane urmărite național sau internațional.

În ceea ce privește faptele contravenționale, polițiștii și jandarmii au constatat aproape 68 de mii de contravenții și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 25 de milioane de lei. În plus, s-au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 4,7 milioane de lei.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă