12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE, recomandări pentru românii care călătoresc în țări unde a fost confirmat...

MAE, recomandări pentru românii care călătoresc în țări unde a fost confirmat coronavirus

MAE precizează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că mai multe state au decretat măsuri cu caracter excepţional, precum interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină sau izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o ţară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea cu regularitate a informaţiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secţiunilor Alerte de călătorie (http://www.mae.ro/travel-alerts), Informaţii actualizate – COVID-19 (www.mae.ro/node/51759) care sunt actualizate constant, în funcţie de evoluţii.

Date actualizate cu privire la statele afectate de infecţia cu COVID-19 (cazuri înregistrate, număr decese, zone afectate) sunt disponibile pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: www.ecdc.europa.eu, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinaţie, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela telefonul de permanenţă al acesteia. Lista misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României în străinătate este disponibilă la http://www.mae.ro/romanian-missions.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă