16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE explică noile proceduri aplicabile după reluarea circulației între Franța și Marea...

MAE explică noile proceduri aplicabile după reluarea circulației între Franța și Marea Britanie

De asemenea, programul de testare va fi efectuat non-stop (24h din 24, 7 zile din 7), inclusiv în perioada sărbătorilor.

Șoferii de tir care se îndreaptă spre Portul Dover trebuie să se deplaseze la Manston (postcode CT12 5FE) într-o zonă de așteptare, urmând a fi testați în centrul de acolo, iar șoferii în drum spre Eurotunnel trebuie să se deplaseze la Junction 8 de pe autostrada M20 și să se așeze la rândul de așteptare pentru a fi testați la locația stabilită de autoritățile britanice.

Pe durata efectuării testării în locațiile din Manston și Junction 8 de pe M20, șoferii de camioane trebuie să rămână tot timpul în vehicul și să păstreze regulile de distanțare socială.

Conform autorităților britanice, rezultatul testului pentru șoferii de camion se obține în 40 minute. În cazul unui rezultat negativ, persoana va fi direcționată către punctul de îmbarcare, iar în cazul în care rezultatul este pozitiv, reprezentanți ai autorităților vor informa persoanele testate pozitiv cu privire la locația unde urmează să rămână în autoizolare timp de 10 zile, costurile cazării fiind suportate de statul britanic.

Autoritățile britanice recomandă șoferilor de camioane să nu părăsească vehiculul și să nu încerce să se testeze la altă locație, decât cele indicate mai sus pentru a evita crearea unor blocaje suplimentare.

De asemenea, autoritățile britanice au reiterat recomandarea către șoferii de camioane care nu au ajuns încă în comitatul Kent să nu continue călătoria până la anunțuri ulterioare privind decongestionarea zonei, întrucât persistă întârzieri și disfuncționalități majore la Portul Dover și la Eurotunnel (detalii la https://www.gov.uk/government/news/covid-19-testing-for-hgv-drivers-using-the-port-of-dover-or-eurotunnel).

Suplimentar față de cele două centre de testare pentru șoferii de camion, guvernul britanic a mai pus la dispoziție o locație de testare destinată persoanelor care călătoresc cu autocare sau în regim propriu. Centre COVID-19 Drive-through si Walk In Testing Sites se află la:

Ashford

Centrul Covid-19 Drive-through Testing Site – Ashford (Victoria Road Car Park) – Victoria Rd, Ashford, TN23 7HE

Maidstone

Covid-19 Drive-through Testing Site – Maidstone – Cumberland Ave, Maidstone, ME15 7JN

Folkestone

Covid-19 Drive-through Testing Site – Folkestone -(the Stadium Car Park) Aldridge Rd, CT20 3EN

Margate

Covid-19 Walk-through Testing Site – Margate (Dreamland Car Park) – Dreamland Car Park, Margate CT9 1X

Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul serii de ieri o echipă din cadrul Secției Consulare a Ambasadei României la Londra și de voluntari a fost din nou prezentă în Folkestone și în regiunea Dover pentru a acorda asistență cetățenilor români staționați în aceste zone. Astfel, reprezentanții misiunii diplomatice au informat cetățenii români cu privire la procedura de testare pentru infecția cu COVID-19 organizată de autoritățile britanice și au depus demersuri pentru facilitarea deplasării acestora către punctele de testare. De asemenea, echipa consulară a distribuit apă și alimente și a acordat asistență consulară la fața locului pentru cetățenii români care și-au pierdut documentele.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă