MAE: Drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu pot fi ignorate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută celebrarea, la 10 decembrie, a Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului şi se alătură tuturor celor care împărtăşesc valorile pe care această zi le reprezintă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2018 - 10:52

"În acest an, în care aniversăm şi împlinirea a 70 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, 10 decembrie este o zi în care, cu atât mai mult, trebuie să conştientizăm că drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu pot fi ignorate sau încălcate, fiind esenţial ca acestea să fie protejate la toate nivelurile de un sistem de drept, dar şi de către toţi participanţii la viaţa publică", se arată într-un comunicat al MAE transmis, luni, Agerpres.

Cu acest prilej, MAE îşi reafirmă angajamentul faţă de promovarea şi protejarea tuturor drepturilor omului, indiferent de rasă, sex, stare socială sau credinţă religioasă, şi condamnă orice încercare de diminuare a principilor de universalitate şi indivizibilitate a drepturilor omului.

Ministerul subliniază că, în această perioadă marcată de provocări multiple pe fondul recrudescenţei rasismului, xenofobiei, discursului urii, este necesară identificarea unor răspunsuri eficiente, pe termen lung, la crizele existente, cum ar fi migraţia, precum şi la încălcările normelor de drept internaţional.

"În calitate de stat membru al ONU şi al altor organisme internaţionale şi regionale, acum, în prag de preluare a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, România se alătură eforturilor comunităţii internaţionale în vederea respectării drepturilor omului în întreaga lume. În îndeplinirea acestei sarcini, Ministerul Afacerilor Externe doreşte să sublinieze, o dată în plus, rolul important şi aportul organizaţiilor neguvernamentale", se mai arată în comunicatul MAE.

Comentarii