27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE, despre numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al NATO

MAE, despre numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al NATO

MAE consideră că numirea lui Geoană ”va contribui la consolidarea în continuare a rolului şi misiunii NATO de securitate şi apărare colectivă a spaţiului euro-atlantic”.

”Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia Secretarului General constituie un moment deosebit pentru apartenenţa României la Alianţa Nord-Atlantică. Preluarea acestei funcţii de înaltă responsabilitate la nivel aliat, cea mai înaltă poziţie ocupată de România în ierarhia NATO, confirmă experienţa şi calităţile profesionale ale candidatului român şi reprezintă, totodată, o recunoaştere deosebită a rolului şi contribuţiei semnificative ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă convingerea că numirea domnului Mircea Geoană în această importantă funcţie va contribui la consolidarea în continuare a rolului şi misiunii NATO de securitate şi apărare colectivă a spaţiului euro-atlantic, în folosul României, al tuturor statelor aliate şi al cetăţenilor lor”, a transmis, miercuri, MAE.

Diplomat de carieră, Mircea Geoană s-a născut la 14 iulie 1958, la Bucureşti. A urmat cursurile Institutului Politehnic Bucureşti, ale Facultăţii de Drept din Bucureşti, precum şi ale École Nationale d’Administration (promoţia Gambetta, 1992).

Mircea Geoană este fondatorul si preşedintele Institutului Aspen Romania. Anterior, a fost preşedinte al Senatului României, ministrul afacerilor externe şi ambasador al României la Washington.

Numirea a fost anunţată, miercuri, de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar preluarea funcţiei va avea loc în luna octombrie 2019.

Cele mai citite

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă