11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE: Atenționare de călătorie în Croația

MAE: Atenționare de călătorie în Croația

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 19 septembrie 2019, condițiile meteorologice se vor înrăutăți, cu intensificări ale vântului și scăderi de temperatură, îndeosebi în regiunea Rijeka și în cele din centrul și sudul țării. Astfel, autoritățile locale au emis pentru ziua de 19 septembrie 2019, cod portocaliu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 120 km/h, pentru regiunea Rijeka, golfurile Kvarner și Kvarnerić, precum și canalul Velebit. Regiunile Split, Dubrovnik, vestul Istriei și Dalmația se află sub un cod galben de intensificări ale vântului, însoțite de descărcări electrice.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – http://www.ccaa.hr.

Numărul european unic de urgență: 112
 

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul R. Croația, pot apela numărul european unic de urgență „112″.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 și +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă