Luju.ro: Înregistrare audio explozivă care demască modul în care DNA a lucrat cu SRI în cazul Kiss

DNA și SRI au lucrat cu serviciul secret maghiar pentru a executa un președinte de consiliu județean din România, scrie luju.ro

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.11.2018 - 16:27

Este vorba despre fostul șef al Consiliului Județean Bihor și fostul președinte al UDMR Bihor, Alexadru Kiss, trimis în judecată de DNA pentru pretinse fapte de corupție. Lumea Justiției prezintă în exclusivitate o înregistrare audio explozivă care demască planul pus la cale cu DNA, SRI și serviciul secret maghiar pentru înfundarea lui Alexadru Kiss. Înregistrarea conține declarația data în fața instanței de unul dintre inculpații din dosarul lui Kiss, care arată că a făcut un denunț împotriva președintelui CJ Bihor la presiunile făcute asupra sa de DNA, SRI și serviciul secret maghiar.

Același inculpat a solicitat să fie testat cu aparatul poligraf pentru a lămuri o serie de aspecte precum acela că înainte să fie audiat la DNA a fost contactat de ofițeri ai serviciului maghiar de informații, ocazie cu care i-au fost relatate aspecte din dosarul în care urma să fie audiat. Totodată, aceiași ofițeri ai serviciului secret maghiar i-ar fi transmis că va fi contactat de ofițeri ai SRI care îi vor oferi protecție dacă va coopera în sensul dorit de cei din urmă.

Astfel, omul de afaceri Bojtor Vilmos Laszlo a relatat în 11 octombrie 2018, în fața judecătorilor Gabriela Tarcă și Antik Levente Farkas de la Curtea de Apel Oradea, modul în care s-a înțeles cu cele trei instituții de forță – DNA, SRI și serviciul secret maghiar-să facă denunț împotriva lui Alexandru Kiss. Bojtor Vilmos Laszlo îi indică în declarația sa pe procurorul de caz Adrian Muntean de la DNA Oradea și pe comisarul șef Traian Surducan, polițist judiciar, despre care se afirmă că el este de fapt cel care conduce această structură teritorială a parchetului anticorupție, dar și un ofițer al serviciul secret maghiar, arătând că este dispus sa dezvăluie și numele ofițerilor SRI cu care a lucrat în acest caz.

Articolul integral, pe luju.ro.

Comentarii