Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucian Popescu: Numărul alegătorilor înscriși este fals

Lucian Popescu, judecător, fost vicepreședinte al Curții de Apel Bucureșt, a spus, într-o postare pe Facebook, că numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale este greșit.

Share

Rl online 0 comentarii

12.09.2018 - 18:07

"La alegerile prezidențiale din anul 1996 am făcut parte, ca reprezentant al Ministerului Justiției, din Secretariatul Tehnic Central de la Guvernul României, care a organizat procesul electoral. Știu, deci, nemijlocit, despre ce este vorba. Conform datelor existente atunci, care se pot regăsi în documentele Institutului Național de Statistică și în cele ale Evidenței Populației (care atunci era încă la Poliție), pe listele electorale figurau în jur de 16.400.000 de cetățeni cu drept de vot. În condițiile în care în România ultimilor 8-10 ani sporul populației este negativ, la care se adaugă exodul a peste 3 milioane de români majori, plecați la muncă în Vest, este cu totul de neînțeles de unde și prin ce artificiu sunt în prezent în listele electorale peste 19.000.000 de alegători. În mod real și obiectiv, numărul alegătorilor nu poate să depășească, astăzi, cifra de 15.000.000. Se pare că această porcărie s-a făcut cu scopul invalidării demiterii lui Băsescu, deși atunci au votat ”DA” aproximativ 9.400.000 de cetățeni, adică cu mult mai mult decât 50% din realii alegători. Menținerea unei cifre cu totul falsă a alegătorilor continuă, astfel, să fie o esențială sursă pentru cei interesați în invalidarea unui referendum național ori pentru falsificarea celorlalte genuri de alegeri generale ori locale", a spus Lucian Popescu pe Facebook.

Conform legii, condiţia pentru validarea unui referendum este ca la acesta să participe cel puţin 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. Iar aprobarea se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot. Sunt modificările aduse de PSD Legii referendumului şi intrate în vigoare în 2014.

Comentarii

loading...