Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Pop: "Ministerul Educației e condus din 2011 de baronii manualelor!"

Ministerul Educației ar fi condus, din 2011, de mafia manualelor școlare, iar miniștrii, premierii și șeful statului ar ști, dar nu ar fi vrut sau nu ar fi putut să facă nimic. Cel puțin așa susține unui fost ministru de resort, Liviu Pop.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.10.2019 - 10:26

Declarațiile au fost făcute la o emisiune TV de către fostul ministru al Educației Liviu Pop, ca explicație la faptul că o întreagă generație de elevi a ajuns în clasa a VII-a fără să aibă în niciun an manuale din prima zi de școală.

În 2017, atunci când a deținut portofoliul Educației, Liviu Pop a decis ca toate manualele să fie tipărite de editura Didactică, susținând că așa ar opri mafia manualelor. Rezultatul - manuale pline de greșeli, care au fost retipărite.

"Știu doar de baronii manualelor din Ministerul Educației. Dacă vreți, facem emisiuni în direct despre șpăgile indirecte și directe care se dau și de care și DNA știe, și președintele statului știe", a declarat într-o emisiune TV Liviu Pop, care a avut două mandate de ministru al Educației.

La intervenția moderatorului, care i-a spus că Ministerul Educației este condus de mult timp de PSD, Liviu Pop a răspuns: "Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte șase luni, cinci luni".

Întrebat dacă "guvernările stau și se uită la mafie", fostul ministru al Educației a spus că "în zona manualelor și a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate". "Știe și președintele. (...) Toți premierii știu. Și toți miniștrii Educației știu. (...) Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă", a continuat Liviu Pop.

El a mai spus că "astăzi în școlile din România se vând manuale și auxiliare neautorizate": "Exact cum te ai duce la farmacie și ai cumpăra un medicament care nu este omologat".

Citește totul despre:

#manuale #liviu pop

Comentarii

loading...