21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLinia turistică Bucharest City Tour, reluată

Linia turistică Bucharest City Tour, reluată

Ca în fiecare an, autobuzele vor circula zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins între Piața Unirii şi Piața Presei. Având o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platformă, autobuzele vor fi la dispoziția turiştilor între orele 10:00 – 21:00.

Traseul este următorul: Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piața Presei cu revenire prin Piața Presei, Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului.

Cardul de călătorie poate fi procurat direct din autobuz, la prețul de 25 lei. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, prețul acestuia este 10 lei (pentru cei cu vârsta de până la 7 ani, transportul este gratuit).

Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate în alegerea programului, pasagerii având posibilitatea să întrerupă plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes întâlnite pe traseu şi să o continue, ulterior, cu altul, din oricare stație de pe traseu.

Turiștii mai beneficiază de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum și prin instalarea unei aplicații pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod QR afișat în autobuz.

Copiii, dar și adulții vor fi întâmpinați la urcarea în autobuz atât de mascotele Mini, Max, Cuțulache şi Pisicuța cât şi de două dintre cele mai îndrăgite personaje de la Opera Comică pentru Copii. Astfel, Mini, Max, Cuțulache, Pisicuța, dar și Papagheno și Papaghena din opera Flautul Fermecat, vor oferi celor prezenți multe momente surpriză.

Plecarea ultimului autobuz de la Piaţa Unirii spre Piaţa Presei se va face de la ora 21:25 iar de pe traseu se va retrage la ora 21:46 la staţia “Muzeul Satului”.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă