FOTO: ICR

Liliana Țuroiu, undă verde pentru ICR Bruxelles. 6 milioane de euro sunt în joc

Comisiile de cultură şi politică externă ale Senatului au dat aviz favorabil, marţi, Lilianei Ţuroiu pentru funcţia de director al ICR Bruxelles, ea renunţând la postul de preşedinte al Institutului Cultural Român.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2019 - 16:06

S-au înregistrat 14 voturi 'pentru' şi două 'împotrivă'.

Liliana Ţuroiu le-a explicat senatorilor că renunţă la funcţia de preşedinte al ICR în principal pentru a coordona de la Bruxelles Festivalul Europalia, care include 260 de evenimente şi care va începe peste trei luni.

Ea a amintit că fostul director al ICR Bruxelles, Carmen Ducaru, a renunţat la post.

"Este o situaţie de excepţie. Am acceptat propunerea de a merge pe această poziţie, (...) pe care eu o consider onorantă, pentru a continua toate angajamentele pe care şi le-a luat România. (...) Suntem în momentul în care deciziile de la Bucureşti au fost luate, proiectul este aprobat, procedura de implementare este în curs, iar greutatea desfăşurării acestui proiect trece în sarcina reprezentanţei Bruxelles", a declarat Ţuroiu.

De asemenea, cele două comisii l-au avizat favorabil pe Alex Trăilă ca membru în Consiliul Director al ICR din partea Uniunii Salvaţi România.

6 milioane de euro

,,De ce se grăbește Liliana Țuroiu să ajungă la UCR Bruxelles?
Pentru a cheltui după bunul plac 6 milioane de euro.
Aceeasi persoană să aprobe un buget și spoi să il cheltuiască - tupeu și conflict de interese!'', a transmis pe Facebook Radu Carp, membru în Consiliul de Conducere al ICR.

Liliana Țuroiu este președinte al Institutului Cultural Român din aprilie 2017.

Comentarii