Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Leș :România rămâne neclintită în combaterea terorismului

România rămâne neclintită "în determinarea de a contribui la efortul internaţional de combatere a terorismului", declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, potrivit Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2019 - 15:03

"Camarazii noştri duc în Afganistan bunătatea şi compasiunea poporului român, sunt apreciaţi atât de alianţă, cât şi de partenerii afgani, dar mai ales de populaţia civilă pentru prietenia, loialitatea şi omenia lor. Cei care merg acolo în numele României şi al alianţei internaţionale trebuie să ştie că rămânem neclintiţi în determinarea noastră de a contribui la efortul internaţional de combatere a terorismului. Veste morţii celor doi eroi a căzut ca un trăsnet în familiile lor şi printre prietenii şi colegii care i-au cunoscut şi apreciat. De atunci, Armata României plânge. Plânge şi astăzi la căpătâiul lor înveşmântat în tricolorul naţional. Nimic şi nimeni nu îi va aduce înapoi, dar locul lor este veşnic în memoria noastră. Doresc încă o dată să asigur membrii familiei că le suntem alături în cumplita suferinţă şi mai ales că le vom rămâne sprijin şi mângâiere de acum înainte, aşa cum am făcut pentru familiile fiecăruia dintre eroii noştri. Dumnezeu să mângâie familiile îndoliate şi să binecuvânteze România", a afirmat ministrul Apărării.

La ceremonia de repatriere a militarului şi diplomatului, care s-a desfăşurat pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, au luat parte, de asemenea, ministrul de Externe, Ramona Mănescu, şi membri ai familiilor îndoliate.

Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă, urmată de citirea ordinului prin care ministrul Apărării l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe caporalul Ciprian-Ştefan Polschi. De asemenea, a fost citit decretul prin care cei doi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Sublocotenentul Ciprian-Ştefan Polschi, şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

La rândul său, Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care era şi Ambasada României.

Comentarii

loading...