Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Legea salarizării i-a scos în stradă pe sindicaliștii din domeniul Sport și Tineret

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a sesizat din primele zile ale acestui an problemele aplicării Legii salarizării din domeniul Sport şi Tineret, dar nu a fost rezolvată niciuna dintre acestea, spun ei.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2018 - 10:10


Într-o informare adresată ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Olguța Vasilescu, și Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, reprezentanții acestuia susțin că nici greva japoneză, nici mitingul din fata MTS nu au dus la soluţii şi acum protestează tot personalul din unităţile subordonate, acţiune la care au solidarizat salariaţii din federaţiile sportive naţionale.

Filiala Sindicatului Naţional Sport şi Tineret Cluj protestează de 3 zile în stradă, spun ei.

„Membrii SNST din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Cluj, Clubului Sportiv Municipal Cluj şi Casei de Cultură a Studenţilor Cluj sunt în greva din data de 8 august şi protestează în fata sediului DJST Cluj. Pe parcursul protestului, s-au alăturat toţi angajaţii: cei care lucrează la Sala Sporturilor, Sala de Gimnastică şi Hotel Stadion. Ministerul Tineretului şi Sportului amâna nejustificat discuţiile clare şi concrete pe marginea revendicărilor membrilor SNST, ignoră protestele începute încă din primăvară şi refuza aplicarea egalizării salariilor pentru funcţii similare, dar şi a altor prevederi legale care ar rezolva situaţiile reclamate. Solicităm ministrului Muncii şi ministrului Tineretului şi Sportului să se implice în cel mai scurt timp pentru deblocarea situaţiei, să ceară soluţii pentru problemele cu care se confruntă salariaţii din Sport şi Tineret. Este nevoie de intervenţia urgenţă din partea conducerii acestor ministere, situaţia nu mai poate continua şi cerem urgent demararea unor discuţii reale pe marginea revendicărilor membrilor de sindicat, în vederea soluţionării conflictului existent. Starea de fapt nu mai poate fi prelungită, salariaţii nu mai accepta amânări şi promisiuni deşarte, sunt necesare soluţii pentru a nu fi afectată şi mai grav activitatea, în condiţiile în care tot mai mulţi solidarizează cu protestatarii amplificând conflictul în untităţile subordonate MTS, federaţii sportive naţionale, iar semnalele sunt că vor adera şi angajaţi din aparatul central al ministerului.”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

Comentarii

loading...