7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Laura Codruța Kovesi: "Începând de azi nu voi mai lucra la...

VIDEO Laura Codruța Kovesi: “Începând de azi nu voi mai lucra la DNA”

Laura Codruţa Kovesi a facut o declaraţie de presă la ora 12.00, la sediul DNA, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că şeful statului a emis, luni, decretul de revocare a acesteia de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Kovesi a reamintit că propunerea ministrului Tudorel Toader nu a întrunit condițiile legii și s-a bazat pe motive „nereale”. În plus, aceasta a cerut clarificări de la Curtea Constituțională pe tema statului procurorilor: „Va exista o subordonare discreționară a procurorilor de către ministrul Justiției? Motivarea sugerează că procurorii vor fi subordinați ministrului.”

În continuare, Kovesi a declarat că a luat act de decretul de revocare semnat de Președintele României și a confirmat că începând de azi nu va mai lucra la DNA. Vizibil emoționată, aceasta a transmis o serie de mesaje pentru colegii, cât și pentru societatea civilă. Vis-a-vis de colegii din DNA: „Vă mulțumesc pentru curaj, profesionalism și rezistență.(…) DNA a demonstrat că legea este egală pentru toți.” Kovesi le-a transmis cetățenilor României: „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Aceasta a acuzat politicienii că nu luptă pentru o justiție eficientă, ci doar pentru blocarea unor anchete. „Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil. Am vazut cu toții ce mai rămâne din legile penale”, a declarat Kovesi pe finalul intervenției sale publice.

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie de presă, că preşedintele Klaus Iohanis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, în conformitate cu decizia CCR.

“În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a amintit că, potrivit deciziei CCR, “preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi”.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă