Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La inspectoratele judeţene de Poliţie s-au găsit anomalii

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că, în urma controalelor făcute la Inspectoratele de Poliţie judeţene au fost descoperite unele anomalii.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

06.12.2019 - 17:56

El a dat exemplul unor promovări în funcţii cu câteva luni înainte de pensionarea unor poliţişti, care erau "pila inspectorului”, pentru ca aceştia să beneficieze de pensii mai mari.

"Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, nu neapărat că sunt în neregulă, dar au fost tolerate de-a lungul anilor şi de conducătorii din departamentele din minister, şi de miniştri sau chiar de sindicate şi ele pot fi îmbunătăţite", a declarat vineri, la Digi 24, ministrul Afacerilor Interne, referindu-se la activitatea din inspectoratele de poliţie judeţene.

Ministrul a dat ca exemplu faptul că "prea mulţi oameni sunt în birouri şi prea puţini pe stradă”, susţinând că proporţia ar trebui schimbată şi crescut numărul poliţiştilor care lucrează efectiv în teren.

Vela a mai vorbit şi despre faptul că există acte normative care îi favorizează pe poliţiştii care încalcă regulamentele.

"Alt exemplu poate fi cu privire la unele acte normative în favoarea celor care încalcă regulamentele şi nu pot fi anchetaţi sau analizaţi mai mult de un an şi dacă de la demararea anchetei administrative, disciplinare trec şase luni, este clasat dosarul, fie clasare, fie după un an a expirat timpul legal în care poţi să demarezi o anchetă administrativă, sunt anomalii care pot fi înţelese în anumite situaţii, dar nu doresc să fie catalogate, în viitor, ca privilegii”, a mai spus Vela, conform News.ro.

Ministrul de Interne a precizat că în urma controalelor au fost descoperite cazuri de promovări în funcţii ale unor poliţişti cu câteva luni înainte de pensionare, "pentru ca promovatul, care era pila inspectorului, să poată ieşi la pensie cu o pensie mai mare în funcţie de comanda sau misiunea pe care o îndeplinea”.

"Era evident că acea promovare a fost făcută subiectiv doar pentru a fi în favoarea unui om, nu în favoarea Ministerului”, a adăugat Marcel Vela.

Acesta a precizat că în prezent se efectuează un audit la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, iar Corpul de Control al ministrului se află la un inspectorat din ţară.

În ceea ce priveşte măsurile care vor fi luate în aceste cazuri, ministrul spune că trebuie avute în vedere acele decizii astfel încât să nu se ajungă la procese în instanţă.

Comentarii

loading...