Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kovesi: Înainte de audierea din PE am fost la o biserică ortodoxă din Bruges

Laura Codruţa Kovesi a declarat, sâmbătă, că este un om credincios şi că a mers la biserică înainte de audierea din Parlamentul European, unde a fost întâmpinată de un număr mare de enoriaşi români, care au susţinut-o şi i-au spus că îi ţin pumnii pentru candidatura sa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2019 - 12:47

„Cred în Dumnezeu, mă duc la biserică şi în România. Acum înainte de audierea în Parlamentul European, am fost la o biserică ortodoxă din Bruges. Au fost mulţi români. Nu mă aşteptam să fie atâţia. Am fost impresionată că au fost foarte mulţi copii. A fost o slujbă frumoasă. Când s-a terminat slujba cineva gătise cozonac şi sarmale. Am primit şi eu. Oamenii m-au încurajat. Urmăriseră ştirile. Ştiau de ce sunt în Belgia şi m-au încurajat şi mi-au zis că îmi ţin pumnii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la Europa FM.

Fosta şefă a DNA a spus că a discutat cu românii de acolo despre modul de viaţă din Belgia.

Laura Codruţa Kovesi, candidat la şefia Parchetului European, a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE de zilele trecute, şi anume, 26 de voturi. Cei doi contracandidaţi la conducerea Parchetului European au obţinut mai puţine voturi, Jean-François Bohnert - nominalizat de Franţa - a primit 22 de voturi, iar Andres Ritter (Germania), un singur vot.

Parlamentul European şi Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-şef european, iar Conferinţa Preşedinţilor ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

Laura Codruţa Kovesi a obţinut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, care a votat marţi seara candidatul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

Votul din Comisia CONT a fost unul consultativ.

Comentarii

loading...