6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKovesi, după ieșirea de la audieri: Mi-au spus că sunt învinuită în...

Kovesi, după ieșirea de la audieri: Mi-au spus că sunt învinuită în alt dosar

Kovesi, a declarat joi, la ieşirea de la Secţia de Investigare a Magistraţilor, că în procedura de aducere la cunoştinţă a unor noi acuzaţii i s-au încălcat toate drepturile procedurale de către magistratul care instrumentează noul dosar, unul dintre viciile menţionate fiind acela că i-ar fi fost date acte nesemnate.

“În primul dosar, despre care ştiţi deja, am fost împiedicată să dau declaraţii. (…) Am întrebat dacă pot să plec şi să aştept citaţia, mi-a zis că nu, au intrat, cred, 9 sau 10 avocaţi în birou, şi mi-a spus (procurorul – n.r.) că sunt învinuită în alt dosar. Moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un singur dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat. (…) Nu ştiu care este urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi, a spus că nu îl interesează, că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut o trimitere în judecată”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a mai declarat că este hărţuită de doi ani în spaţiul public, dar şi de Inspecţia Judiciară, care a verificat-o de aproape 50 de ori şi a spus că nu este o coincidenţă chemarea ei la Parchet în ziua în care în PE erau proceduri privind selectarea procurorului şef al Parchetului European.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă