8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKovesi, cercetată disciplinar pentru divulgare de date din dosare

Kovesi, cercetată disciplinar pentru divulgare de date din dosare

Potrivit acestora, este vorba de o sesizare din oficiu a Inspecției Judiciare, în contexul emiterii unui comunicat de către Direcția Națională Anticorupție în 12 februarie 2018, în conţinutul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare.

Oficialii IJ au precizat că în acest caz a fost începută cercetarea disciplinară. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge miercuri la Secţia pentru procurori a CSM, unde se va discuta solicitarea fostului procuror-şef DNA de continuare a activităţii, se arată în agenda publicată pe site-ul Ministerului.

De asemenea, potrivit unor surse, la şedinţa secţiei va participa şi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

“Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4303/2018 privind continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a revocării din funcţia de conducere deţinută” apare pe ordinea de zi a şedinţei din 11 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM.

Înainte de a fi numită în 2006 în funcţia de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a activat la DIICOT Sibiu.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

“Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”,a spus Laura Codruţa Kovesi.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă