Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis: Soluția împotriva populismului financiar este educația economică sănătoasă

Klaus Iohannis a atras atenția că măsurile economice populiste, adoptate electoral înaintea alegerilor locale și parlamentare, pot anula eforturile Guvernului și ale mediului antreprenorial de a trece cu bine economia peste perioada de pandemie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.09.2020 - 11:25

Klaus Iohannis a adresat astăzi un mesaj mediului antreprenorial, cu ocazia evenimentului „Moment istoric: România emergentă”, în care a atras atenția asupra pericolului adoptării unor măsuri economice populiste, de genul majorării pensiilor cu 40%, propunere a parlamentarilor PSD.

„Este imperativ să ţinem la distanţă capcanele populismului bugetar, de care Parlamentul abundă în această perioadă, în ciuda oricăror evidenţe economice şi financiare. Trebuie să fim conştienţi că cea mai sigură soluţie împotriva populismului financiar este educaţia economică sănătoasă. Aceasta ghidează subtil, dar esenţial, dezvoltarea naţiunilor.”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României apreciază ca foarte complicată situația finațelor publice, în condițiile unui defici estimat la 8,6% din PIB în 2020, motiv pentru care este nevoie mai mult ca oricând de responsabilitate în gestionarea situației financiare.

„Tocmai de aceea, lansez către dumneavoastră, către mediul antreprenorial şi cel financiar-bancar, provocarea unui efort comun de dezvoltare a educaţiei economice şi financiare, prin implicarea tuturor factorilor relevanţi, de la instituţiile de reglementare până la actorii din sistemul financiar şi universităţile de profil. Vă asigur că voi susţine activ un asemenea demers sau proiect de promovare a educaţiei economice.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Comentarii