Foto: INQUAM PHOTOS

Klaus Iohannis: Niciun partid nu negociază cu PSD

Președintele Klaus Iohannis spune că PSD nu are niciun motiv să boicoteze reuniunea noului Parlament, stabilită prin decret prezidențial pentru luni, 21 decembrie, de la ora 12.00.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2020 - 15:23

„Din informaţiile mele, PSD nu negociază cu un alt partid, mai precis invers niciun alt partid nu negociază cu PSD. Da, PSD a obţinut cele mai multe voturi, însă asta nu înseamnă că pot veni cu pretenţii de guvernare. Constituţia e foarte clară – dacă un partid câştigă peste 50% din mandate, atunci are dreptul să guverneze şi atunci ar fi obligat să desemneze un premier din acel partid. Constituţia spune că dacă partidul respectiv are peste 50% din mandate, atunci poate impune premier. Deci acel narativ al PSD că ei au câştigat alegerile şi trebuie să dea premierul este unul pur şi simplu fals.”, a transmis miercuri Klaus Iohannis.

Președintele României a adăugat că are libertatea de a desemna pentru funcție de premier o persoane despre care crede că va reuși să strângă o majoritate necesară pentru învestirea unui Guvern.

Comentarii