Klaus Iohannis: Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an

Președintele României le-a mulțumit cu ocazia Zilei Naționale medicilor, asistenților și tuturor celor care se află în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus, dar și românilor care înțeleg să respecte regulile pentru a nu se îmbolnăvi.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 01.12.2020 - 12:11

„În acest an, în care românii au avut de suportat consecințele pandemiei și măsurile restrictive menite să diminueze efectele acesteia, când am fost nevoiți, cu toții, să renunțăm la o viață normală pentru a ne proteja sănătatea, foarte mulți români curajoși s-au aflat în prima linie, luptându-se cu virusul și boala, pentru viața și sănătatea semenilor noștri.

Efortul tuturor a fost și este unul uriaș, privațiunile și modul în care ni s-a schimbat viața ne-au atins pe toți, însă durerea chinuitoare provocată de moartea celor dragi nu poate fi alinată de nimic. Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical și toți cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului, dar și către victimele acestui virus ucigaș și familiile lor.”, a spus Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României.

Președintele le-a dedicat acestora ziua de sărbătoare și le-a transmis în numele Statului Român celor care îmbracă uniforma medicală și militară toată aprecierea, respectul și gratitudinea.

„Îmi exprim întreaga recunoștință față de fiecare român care sprijină efortul cadrelor medicale și al forțelor de ordine și siguranță publică. Și, în numele tuturor românilor, vă mulțumesc pentru altruismul vostru și pentru că, în ciuda riscurilor enorme la care vă expuneți, vă părăsiți zi de zi căminele pentru a merge în spitale să salvați vieți.

Cunoaștem și simțim efortul colosal făcut, din martie încoace, de personalul medical și ne vom aminti întotdeauna de tributul greu plătit de medici, de asistente și de infirmiere, de asistenți medicali și de ambulanțieri. Îi vom cinsti mereu pe cei cărora noi toți le datorăm viața celor apropiați.

Totodată, felicit societatea civilă, care în toată această perioadă a fost un partener în lupta cu pandemia, printr-o mobilizare exemplară și răspunsul prompt oferit în multe situații disperate.”, a mai transmis președintele României.

Comentarii