Klaus Iohannis: Atragerea de fonduri UE este deja mai bună decât în guvernarea anterioară

,,Am obţinut la reuniunea Consiliului European din iulie circa 80 milarde euro. Peste 30 miliarde de euro o vom folosi pentru a accelera revigoarea economică post pandemie''.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

28.10.2020 - 20:06

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că atragerea de fonduri UE, din cele disponibile în prezent, ”este deja mai bună decât în guvernarea anterioară”, iar într-un singur an rata de absorbţie a crescut de la 32% la 46%.

 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştrii că s-a analizat stadiul pregătirii planului naţional de redresare şi rezilienţă şi s-au stabolit 12 direcţii prioritare.

,,Am obţinut la reuniunea Consiliului European din iulie circa 80 milarde euro. Peste 30 miliarde de euro o vom folosi pentru a accelera revigoarea economică post pandemie. Acest plan va trebui aprobat de Comisia Europeană cel mai târziu până în luna aprilie a anului viitor şi vor exista anumite condiţionalităţi în utilizarea cestor fonduri. E vorba de asigurarea reformelor structurale, de digitalizare. Toate acestea sunt necesare pentru ca economia să se dezvolte durabil pe termen mediu şi lung”, a declarat preşedintele.

Acesta a afirmat că are încredere în Guvern.

,,Când spun că am încredere că Guvernul actual va reuşi să obţină bani puşi la dispoziţie de UE mă bazez pe fapte, nu pe opinii. Atragerea de fonduri UE cele care sunt deja acum la dispoziţia noastră este deja mai bună decât în guvernarea anterioară. Sumele atrase, în ultimele 12 luni, însumează 4,1 miliarde de euro la care se adaugă şi plăţile directe în agricultură. Asta înseamnă că într-un singur an rata de absorbţie a crescut de la 32% la 46%”, a mai afirmat şeful statului.

Comentarii