Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kelemen Hunor spune că aşteaptă o ofensivă diplomatică care să ducă România în Schengen

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali, că aşteaptă cu mare interes să vadă dacă diplomaţia românească va fi în stare de o ofensivă diplomatică astfel încât în acest an, România să adere la spațiul Schengen.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.01.2019 - 16:26

"Sper că va începe un marş diplomatic pentru ca România, în 2019, să fie acceptată în zona Schengen. Pentru că România îndeplineşte condiţiile tehnice (...) şi fiecare tărăgănare, fiecare amânare şi fiecare motiv invocat nu face altceva decât să dovedească, dintr-o cauză sau alta, artificial, că Bulgaria şi România se vor păstrate în afara zonei Schengen. Eu cred că asta nu e bine, nu e corect şi nimeni nu poate să accepte acest lucru pentru că nişte criterii politice a avut aderarea la UE, iar aceste criterii tehnice România le-a întrunit aşa că aşteptăm cu mare interes să vedem dacă diplomaţia românească va fi în stare de o ofensivă, de un marş diplomatic la finele căruia să putem spune că România, în 2019, la finele preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, va adera la Schengen", a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR crede că aderarea României la Schengen s-ar putea să fie poate singurul rezultat palpabil al acestei preşedinţii, întrucât în campania electorală europarlamentară nu se vor lua alte decizii importante.

Kelemen Hunor a mai afirmat, în cadrul CRU, că preşedinţia Consiliului UE a României este una "atipică", având în vedere că nu trebuie luate decizii politice pentru care să fie nevoie de mari competenţe, însă unele prezenţe la Bruxelles ale unor membri ai Guvernului român au devenit "comice".

"Asta s-a întâmplat în ultima perioadă, România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Deşi am spus că România nu prea are cum să facă greşeli mari, tehnic este deja un pas pregătit, este o preşedinţie atipică, nu trebuie luate decizii politice pentru care să fie nevoie de mari competenţe, dar câteva prezenţe de la Bruxelles a unora dintre membrii Guvernului au reuşit să devină foarte comice. Eu cred că nu ar trebui să continuăm astfel pentru că o chestie este cum se spun aici, acasă lucruri, dar la Bruxelles s-ar putea ca nu cormoranii să fie nevoiţi să înoate în piscine, s-ar putea ca acolo să nu se înţeleagă despre ce este vorba şi că totul a început cât se poate de prost, asemeni într-o manieră de comedie, comică. Eu cred că acest lucru se va schimba, se va corija", a concluzionat Kelemen Hunor.

Comentarii

loading...