2 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăSpecialAdrian Năstase, EXECUTAT SILIT. Decizia este DEFINITIVĂ. Vezi ce spune avocatul lui

Adrian Năstase, EXECUTAT SILIT. Decizia este DEFINITIVĂ. Vezi ce spune avocatul lui

UPDATE: Avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a declarat că decizia de executare silită a lui Adrian Năstase este definitivă.
 
Pe de altă parte, a explicat că somatia acordă un interval de 15 zile în care somatul poate răspunde şi că lui Adrian Năstase i s-a sechestrat doar o sumă de bani.
 
„Nu există căi de atac. Aceasta este o decizie pe care Judecătoria o ia într-o etapă preliminară a executării silite. Este doar o problemă de natură formală. Judecătorul a verificat dacă titlul executoriu prezentat de un executor îndeplineşte normele legale. De aceea, toată această furtună mediatică, că domnului Năstase i se iau casele, nu are nicio substanţă legală. E o formă procedurală de începere a executării silite. În acest dosar, nu este pus sechestru pe casa lui, ci pe o sumă de bani. Sechestrele sunt puse pe casele celorlalţi co-inculpaţi. (…) Este o decizie definitivă”, a explicat, la Realitatea TV, Ion Cazacu, avocatul fostului premier.
 
_ _ _ _
 
UPDATE. Magistraţii din Sectorul 1 au aprobat cererea de executare silită a lui Adrian Năstase, prin urmare, imobilul din Zambaccian, casa de la Cornu şi o serie de tablouri care aparţin familiei Năstase trebuie înapoiate statului, potrivit Realitatea TV.
 
–-
Inspectoratul de Stat în Construcţii cere în instanţă, banii reprezentând prejudiciul suferit în dosarul „Trofeul calităţii”. Procesul se va judeca vineri, la Judecătoria Sectorului 1, potrivit Digi24.ro.

În acest dosar, Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Prin decizia din iunie 2012, Adrian Năstase şi ceilalţi condamnaţi au fost obligaţi de instanţa supremă să dea înapoi Inspectoratului de Stat în Construcţii suma de 1,4 milioane de euro, în dosarul „Trofeul Calităţii”.

În 22 mai 2012, Adrian Grăjdan a transmis instanţei supreme – la doar o zi de la numirea sa în funcţia de şef la ISC – o adresă prin care anunţa că instituţia pe care o conduce renunţă la despăgubirile din dosar.

El ceruse, astfel, ca instituţia să nu mai fie considerată parte civilă în dosarul „Trofeul Calităţii”, pe motiv că inspectoratul nu ar fi suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

Două zile mai târziu, el a fost demis din funcţie, pe motiv că l-ar fi ajutat pe Adrian Năstase.

Tot atunci, procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Adrian Grăjdan pentru favorizarea infractorului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă