Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jurnalistul Attila Biro a fost eliberat de autorităţile bulgare

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri dimineaţă, că jurnalistul Attila Biro, reţinut în Bulgaria pentru verificări întrucât acesta era într-o zona aflată în atenţia autorităţilor din această ţară, a fost eliberat.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2018 - 10:24

”Ambasada României la Sofia are în atenţie cazul cetăţeanului român reţinut în cursul nopţii de 13 spre 14 septembrie pe teritoriul Republicii Bulgaria şi a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare. De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetăţeanul român pentru a acorda asistenţă consulară”, se arată într-un comunicat remis Mediafax. 

Potrivit sursei citate, în urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autorităţile bulgare au informat că cetăţeanul român a fost reţinut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zona aflată în atenţia autorităţilor bulgare.

”După efectuarea verificărilor, cetăţeanul român a fost eliberat. Reprezentanţii misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistenţă consulară în relaţia cu autorităţile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii. Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situaţiei, fiind în contact cu autorităţile bulgare”, se mai arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Jurnalistul Attila Biro a fost reţinut de Poliţia bulgară în timp ce documenta, împreună cu un jurnalist bulgar, un caz de fraudă cu fonduri europene.

Comentarii

loading...