Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juncker, întrebat despre mesajele antieuropene venite din România: Trebuie să lucrăm împreună

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, vineri, referitor la mesajele antieruropene venite deseori din România, că CE şi autorităţile române trebuie să lucreze ”ca un cuplu ideal”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.01.2019 - 14:10

El a spus că nu este surprins când Comisia este atacată, dar ar vrea ca românii să nu mai că există două Europe. 

”Guvernul român o ştie şi poporul român va afla în curând că trebuie să lucrăm împreună cu Preşedinţia română ca un cuplu ideal şi sunt convins că doamna prim-ministru va contribui într-o măsură foarte mare la acest lucru. Eu niciodată nu sunt surprins când Comisia este atacată, asta este regula. Comisia oarecum trebuie să se ocupe de toate problemele care apar şi aş vrea în România să nu se mai considere că avem două Europe, adică Europa aşa-numită occidentală şi Europa de Est, adică statele membre care au aderat de la 2004 încoace”, a declarat, vineri, în conferinţa de presă comună cu Viorica Dăncilă, preşedintele CE, întrebat fiind despre mesajele antieuropene din România.

Acesta a spus că şi-ar dori ca, pe durata Preşedinţiei române, să se poată dovedi că ”Uniunea Europeană trebuie să nu mai aibă un tratament diferenţiat faţă de statele membre”.

”Comisia, Parlamentul European, membrii acestora vorbesc cu nuanţe despre ceea ce se face în statele membre şi poate, câteodată, se consideră că este un semn de diviziune, dar Comisia, de fapt, fără excepţie consideră toate statele membre egale”, a mai spus Juncker.

La rândul său, Viorica Dăncilă a afirmat că autorităţile – române şi europene  - trebuie să dea ”răspunsuri cât mai apropiate de cetăţeni” la toate problemele cu care aceştia se confruntă.

”Consider că este foarte important modul în care răspundem provocărilor existente, modul în care prin politicile pe care le vom adopta cetăţenii europene se vor regăsi. Şi atunci cred că orice mesaj antieuropean va rămâne fără ecou. Noi asta ne propunem, de aceea în programul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene am ales coeziunea ca şi valoare comună europeană”, a declarat premierul României.

Aceasta a adăugat că, ”pentru a nu creşte extremismul, pentru a nu da naştere la noi răspunsuri antieuropene trebuie să ne mobilizăm şi să dăm răspunsuri adecvate, răspunsuri pe care le aşteaptă cetăţenii români, cetăţenii europeni”.

Cei doi au avut discuţii la Palatul Victoria pe sibiecte importante de care va trebui să se ocupe România în următoarele şlase luni.
 

Comentarii

loading...