20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJudecătorii CSM au admis cererea Alinei Ghica de apărare a reputaţiei profesionale

Judecătorii CSM au admis cererea Alinei Ghica de apărare a reputaţiei profesionale

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale a doamnei judecător ALINA NICOLETA GHICA, vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în decizia Secţiei pentru judecători a CSM. Decizia a fost luată de către judecătorii CSM în unanimitate.

Judecătorul Alina Ghica a formulat cererea de apărare a reputaţiei profesionale după ce au apărut mai multe articole în presă în care era criticată pentru decizia din dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) privind constituirea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă.

Liviu Dragnea a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea ÎCCJ privind constituirea completelor de 5 judecători, iar Alina Ghica a admis-o, deoarece trebuia aşteptată motivarea Curţii Constituţionale. Prin decizie, a fost suspendată hotărârea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, tragerea la sorţi a Completurilor de 5 judecători. Ulterior, la ÎCCJ a mai avut loc o tragere la sorţi.

În raportul întocmit cu privire la cererea de apărare a reputaţiei, inspectorii judiciari arată că informaţiile din presă sugerau că imparţialitatea Alinei Ghica a fost influenţată de anumite interese.

„Astfel, se constată că informaţiile, în modalitatea prezentată în articolele analizate, cu privire la modificarea completului de judecată şi la modalitatea de soluţionare a dosarului nr. 7249/2/2018 al Curţii de Apel Bucureşti, precum şi lansarea în spaţiul public unor informaţii prin care se acreditează ideea că imparţialitatea judecătorului a fost influenţată de persoane cu anumite interese, pot avea drept consecinţă formarea unei păreri publice defavorabile cu privire la reputaţia profesională a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, în măsură să şustifice intervenţia CSM pentru apărarea reputaţiei profesionale a magistratului în cauză”, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă