15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiJandarmeria, despre incidentele de la ICCJ: Trei persoane au fost conduse la...

Jandarmeria, despre incidentele de la ICCJ: Trei persoane au fost conduse la secţia de poliție

În faţa instanţei sunt în continuare zeci de persoane, unele susţinându-l pe liderul PSD, altele contestându-l.

Jandarmeria Bucureşti a transmis, luni, după incidentele de la sediul ICCJ că trei persoane au fost conduse la secţia de poliţie, în vederea identificării şi luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse.

”Sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face parte din categoria obiectivelor de importanţă deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asiguratăpermanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi. S-au luat măsuri de ordine şi siguranţă publică şi în zona exterioară a obiectivului, având în vedere prezenţa a două grupuri de persoane”, a transmi, luni, Jandarmeria Bucureşti.

Sursa citată a precizat că este în măsură să adapteze dispozitivul de jandarmi în funcţie de numărul de persoane prezente în spaţiul public, ”cu scopul de a nu periclita bună desfăşurare a activităţilor instituţiei şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică”.

”Recomandăm participanţilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate şi să adopte un comportament civilizat”, au mai transmis jandrmii din Bucureşti.

Zeci de persoane se află, luni, în faţa sediului ICCJ, iar la sosirea lui Liviu Dragnea la instanţă s-au îmbrâncit. Unii îl susţin pe Liviu Dragnea, în timp ce alţii îl contestă.

Din mulţime s-a aruncat cu apă către Liviu Dragnea în momentul în care îşi făcea cu greu drum prin mulţime, cu ajutorul jandarmilor.

Pentru a opri grupurile de protestatari, jandarmii au instalat garduri.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă