Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iunie şi iulie, cele mai ploioase luni din ultimii opt ani

În lunile iunie şi iulie, aproape că nu a fost o zi în care să nu plouă în România, iar meteorologii spun că vara aceasta este una atipică pentru toată emisfera nordică, fără zile caniculare.

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 28.07.2018 - 13:25

Primele două luni din această vară au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani, afirmă meteorologii.„Trebuie să încadrăm tot ce s-a întâmplat în România în contextul a tot ceea ce s-a întâmplat în emisfera nordică în această vară. Manifestările din lunile iunie şi iulie au fost total atipice. Au fost diferenţe foarte mari de vreme de la o zonă la altă, în Europa, cu precipitaţii foarte multe în unele ţări, în timp ce în altele au fost valuri de căldură foarte mare. Din cauza acestor fluctuaţii atipice, şi prognozele pe termen lung sunt foarte greu de estimat. În acest context, dacă locuitorii din Europa de nord şi de nord-vest şi o parte din Europa centrală s-au confruntat cu secetă puternică, în partea de sud-est şi central sudică a continentului a dominat un câmp de presiune atmosferică scăzută, iar ploile au fost bogate, generate de manifestări de instabilitate atmosferică”, a declarat meteorologul Teodora Cumpănaşu, citată de Mediafax. Ea a adăugat că, totuşi, sunt zone din România unde precipitaţiile au fost foarte scăzute:

„Chiar dacă pare greu de crezut, în contextul în care în aproape toată ţara a plouat foarte mult în primele două luni de vară, există zone din Bărăgan şi mai ales din Dobrogea unde ploile au fost puţine şi insuficiente pentru agricultură”. Teodora Cumpănaşu reaminteşte fapul că, până în prezent, nu s-a înregistrat niciun episod de caniculă:„Regimul termic din lunile iunie şi iulie a fost însă unul normal, şi trebuie să ne bucurăm că nu am avut caniculă. În ultimii 8 ani nu a mai fost o vară atât de ploioasă”.

Comentarii

loading...