21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiItalianul acuzat că a practicat ilegal medicina rămâne în arest preventiv

Italianul acuzat că a practicat ilegal medicina rămâne în arest preventiv

Tribunalul a respins, ca neîntemeiată, contestaţia depusă de Matteo Politi, fiind menţinută decizia instanţei inferioare – Judecătoria Sectorului 1 – prin care a fost emis un mandat de arestare de 30 de zile.

Avocatul Daniel Ionaşcu a anunţat miercuri că Matteo Politi a depus o cerere de mediere, pentru a se împăca cu părţile din dosar.

“Domnul Matteo Politi a făcut astăzi o cerere de mediere legală, autorizată, faţă de un mediator, prin care doreşte împăcarea cu toate părţile din dosar. O cerere legală depusă pe masa judecătorului atrage consecinţa articolului 244 din Codul penal, pentru care este astăzi în arest preventiv. Pentru infracţiunea de înşelăciune, împăcarea părţilor înlătură caracterul penal al faptei. Am depus un contract de mediere semnat cu un mediator, prin care s-a demarat deja procedura medierii. Aşadar, invariabil părţile vătămate sau pretins vătămate la această oră vor fi chemate pentru mediere, pentru împăcare. (…) Nu am discutat cu el dacă este dispus să plătească pentru a fi iertat, am spus doar că a început procedura medierii, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra arestului preventiv. El nu este arestat preventiv pentru fals, ci pentru infracţiunea de înşelăciune. (…) Astăzi, am cerut ca instanţa să dispună eliberarea lui din arest preventiv şi instituirea unui control judiciar pe tot teritoriul ţării. Cererea noastră nu a vizat un arest la domiciliu. Matteo Politi a declarat că cere să facă pace cu părţile şi a semnat contractul de mediere în faţa instanţei. A spus că regretă orice a făcut sau nu a ştiut”, a spus avocatul Daniel Ionaşcu, la finalul procesului de la Tribunalul Bucureşti.

Italianul, în vârstă de 38 de ani, a fost depistat de poliţişti, la începutul lunii februarie, în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară pe la Punctul de Frontieră Curtici. El călătorea cu un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

După dezvăluirile din presă, DSPMB a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit italianului codul de parafă.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...
Ultima oră
Pe aceeași temă