Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ionel Arsene, un nou dosar la DNA

Procurorii DNA de la Bacău l-au trimis în judecată, vineri, pe preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, acesta fiind al doilea dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Arsene ar fi cerut ca lucrări dintr-un contract să fie atribuite unei firme agreate de el, în schimbul infl

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2018 - 16:47

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Arsene Ionel, la data faptei deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în calităţile menţionate mai sus, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unui primar de comună din jud. Neamţ, membru al aceluiaşi partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect ”Construire şcoală în sat ….., judeţul Neamţ” către firma administrată de soţia acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăţi agreate de inculpat”, au transmis reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), printr-un comunicat de presă.

Procurorii DNA mai arată că în temeiul înţelegerii menţionate, ca urmare a influenţei exercitate de Ionel Arsene asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, ar fi fost încheiat contractul de execuţie lucrări.

„Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câştigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeaşi zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 şi 07.03.2016 deşi produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august şi septembrie 2016). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ”, mai subliniază DNA.

Ionel Arsene, a mai fost trimis în judecată, în luna februarie, în stare de arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de DNA că ar fi primit 100.000 de euro pentru a îşi folosi influenţa.

Comentarii

loading...