12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis susţine o declaraţie de presă la ora 17:00

Iohannis susţine o declaraţie de presă la ora 17:00

Premierul Viorica Dăncilă a trimis în 17 aprilie, la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei şi demisiile Rovanei Plumb şi Nataliei Intotero, candidaţi la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Românilor de Pretutindeni. De asemenea, a trimis şi propunerile de înlocuitori: Eugen Nicolicea (Justiţie), Oana Florea (Fonduri Europene) şi Liviu Brăiloiu (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni). Ulterior, Toader a demisionat din funcţie.

O zi mai târziu, preşedintele Iohannis declara că, primind acele scrisori, şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Preşedintele a susţinut că PSD vrea să întărească asaltul asupra justiţiei.

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare şi propuneri de noi miniştri. Însă, primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere guvernamrntală. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile se meargă mai prost. Aşa ceva este pur şi simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicaţie pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a mai precizat că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă.

“I-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Klaus Iohannis.

El a ţinut însă să precizeze că “lucrurile încep să capete un contur trist”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, ironic, că preşedintele Klaus Iohannis abia marţi ”ar da un semn de viaţă” în legătură cu remanierea guvernamentală. ”Nu ştiu dacă dă şi un răspuns”, a spus Dragnea.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, la România TV, că luni a avut loc o şedinţă a coaliţiei în care s-a decis ca miercuri să fie dat votul în Parlament pe restructurarea Guvernului.

„Miercuri dăm votul în Parlament pe această remaniere care să însemne şi restructurarea Guvernului”, a afirmat Şerban Nicolae.

Întrebat ce va face coaliţia dacă preşedintele acceptă două remanieri şi respinge una, senatorul PSD a răspuns: „În toate variantele, şi dacă e vorba de trei candidaţi, şi dacă e vorba de unul, în Parlament mergem cu mai mulţi, pentru că această modificare de structură presupune şi extinderea structurii guvernamentale cu încă un membru. Probabil că vom merge cu doi candidaţi: pentru un post de ministru al Justiţiei şi pentru încă un post pe care îl vom înfiinţa”.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă