8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis: Românii au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă PSD-istă

Iohannis: Românii au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă PSD-istă

„Datorită românilor, care s-au dus la vot şi care au votat foarte inspirat, acum suntem într-o fază în care avem ce sărbători. La Bruxelles, ieri, am avut două întâlniri foarte importante (…) şi pot să vă spun că este prima dată când am primit felicitări şi aplauze pentru naţiunea mea, pentru români, pentru cum au votat la referendum. Acest vot, pe care recunosc, l-am provocat şi l-am aşteptat, a făcut ceva senzaţional, a readus România în normalitate, în matca europeană”, a afimat Klaus Iohannis, subliniind că a crezut în prezenţa românilor la vot.

„Toţi liderii europeni m-au felicitat. Au ţinut să remarce că este primul referendum de mulţi ani încoace în Europa care se câştigă. Acest lucru se datorează românilor care au ştiut ce să voteze. Faptul că am avut la europarlamentare o prezenţă de 40%, este o creştere de 50% faţă de alegerile din 2014 la europarlamentare. Prezenţa la referendum de peste 40% efectiv a dus în derizoriu pe toţi cei care s-au îndoit, unii au boicotat, unii chiar deschis, atitudine prostească de-a dreptul. Nu ştiu de ce au făcut-o, dar românii şi-au imaginat ce am crezut şi ce am sperat să se întâmple: au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă pesedistă şi bine au făcut”.

Şeful statului a vorbit şi despre discursul eurosceptic din timpul campaniei pentru europarlamentare şi despre votul de blam dat de români partidului de la guvernare.  

“Discursul eurosceptic a primit cel mai dur vot de blam posibil într-o democraţie, partidul care a promovat acest discurs mai degrabă eurocritic sau eurofob decât eurosceptic PSD a primit un răspuns clar din partea românilor care au spus: ‘aşa nu’. PSD a pierdut alegerile. Este o sancţiune drastică din partea electoratului, dar această sancţiune a permis reaşezarea României în matcă”, a spus Iohannis la evenimentul de prezentare a celei mai recente cărţi ale sale “EU.RO. Un dialog deschis pentru Europa”, care a avut loc în prima zi, la Salonul de Carte Bookfest.

După sesiunea de autografe de la standul editurii Curtea Veche, Klaus Iohannis a spus: „Sper ca această carte pe care am prezentat-o aici să fie pe placul multor români şi pentru că afacerile europene sunt extrem de importante pentru noi, şi îmi doresc ca oamenii să fie mai informaţi, dar şi pentru cititul în România, sper să îşi aducă un pic de contribuţie”. 

Preşedintele a fost felicitat de publicul numeros prezent la Romexpo. De asemenea, la standul Marii Britanii, Klaus Iohannis a fost întâmplinat de ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Andrew James Noble, de directorul British Council, Nigel Bellingham, precum şi de scriitoarea Arabella McIntyre – Brown, stabilită în România. Mulţi tineri au vurt să facă fotografii cu preşedintele, dar şi să primească un autograf. 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă