19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis: România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste

Iohannis: România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste

Preşedintele a arătat, în mesaj, că trăim într-o perioadă dinamică, marcată de schimbări profunde şi că tocmai de aceea avem încă multe de făcut, ca societate, pentru a depăşi prejudecăţile culturale de gen, dar şi pentru a recunoaşte potenţialul economic esenţial al încurajării şi stimulării antreprenoriatului feminin.

„Poate că nu o spunem suficient de des, dar, în Romania, femeile de afaceri sunt competitive, serioase, respectate şi apreciate pentru ambiţia, curajul şi determinarea lor. Iar acest lucru este cu atât mai important dacă ne gândim că, de prea multe ori, succesul lor în afaceri trebuie să depăşească şi obstacolul suplimentar al prejudecăţilor de gen. Cu atât mai mari sunt eforturile pentru a reuşi, atunci când trebuie depăşite şi alte obstacole, generate tocmai de cei care ar trebui să asigure un mediu economic stabil şi predictibil”, a adăugat Klaus Iohannis.

În acest context, şeful statului a făcut din nou apel la „coerenţă şi responsabilitate din partea Guvernului”.

„Progresele înregistrate de societatea românească riscă să fie anulate prin lipsa de predictibilitate şi transparenţă a măsurilor fiscale promovate intempestiv şi în contradicţie cu realităţile economiei de piaţă! În ultima perioadă, vedem cum Guvernul experimentează tot felul de aşa-zise reforme şi revoluţii fiscale, ori după ureche, ori după modele discutabile. Se iau decizii în mod arbitrar, în spatele uşilor închise, cu ignorarea legii şi a realităţilor economice. Dezvoltarea unei ţări nu poate avea loc atunci când relaţia dintre stat şi mediul de afaceri se transformă într-o competiţie neloială, un fel de joc cu sumă nulă. Avem nevoie de soluţii de pe urma cărora câştigă toată lumea”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele a amintit că a arătat de multe ori că României îi lipseşte o viziune clară, inteligentă şi pe termen lung asupra dezvoltării antreprenoriale.

„Avem nevoie de modele de creştere economică sănătoasă, bazate pe competitivitate şi investiţii, nu pe creşteri conjuncturale ale consumului, care se transferă în inflaţie şi importuri. România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste, fără susţinere pe termen lung, care sfârşesc prin a adânci distorsiuni şi dezechilibre deja existente. În ceea ce mă priveşte, pot să vă asigur că voi rămâne şi în continuare la fel de ferm în apărarea valorilor democraţiei, ale statului de drept şi ale economiei de piaţă”, a mai transmis preşedintele.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă