Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis: România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, într-un mesaj transmis joi la Gala „Women in Economy”, organizată de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, că România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste, fără susţinere.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2019 - 21:35

Preşedintele a arătat, în mesaj, că trăim într-o perioadă dinamică, marcată de schimbări profunde şi că tocmai de aceea avem încă multe de făcut, ca societate, pentru a depăşi prejudecăţile culturale de gen, dar şi pentru a recunoaşte potenţialul economic esenţial al încurajării şi stimulării antreprenoriatului feminin.

„Poate că nu o spunem suficient de des, dar, în Romania, femeile de afaceri sunt competitive, serioase, respectate şi apreciate pentru ambiţia, curajul şi determinarea lor. Iar acest lucru este cu atât mai important dacă ne gândim că, de prea multe ori, succesul lor în afaceri trebuie să depăşească şi obstacolul suplimentar al prejudecăţilor de gen. Cu atât mai mari sunt eforturile pentru a reuşi, atunci când trebuie depăşite şi alte obstacole, generate tocmai de cei care ar trebui să asigure un mediu economic stabil şi predictibil”, a adăugat Klaus Iohannis.

În acest context, şeful statului a făcut din nou apel la „coerenţă şi responsabilitate din partea Guvernului”.

„Progresele înregistrate de societatea românească riscă să fie anulate prin lipsa de predictibilitate şi transparenţă a măsurilor fiscale promovate intempestiv şi în contradicţie cu realităţile economiei de piaţă! În ultima perioadă, vedem cum Guvernul experimentează tot felul de aşa-zise reforme şi revoluţii fiscale, ori după ureche, ori după modele discutabile. Se iau decizii în mod arbitrar, în spatele uşilor închise, cu ignorarea legii şi a realităţilor economice. Dezvoltarea unei ţări nu poate avea loc atunci când relaţia dintre stat şi mediul de afaceri se transformă într-o competiţie neloială, un fel de joc cu sumă nulă. Avem nevoie de soluţii de pe urma cărora câştigă toată lumea”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele a amintit că a arătat de multe ori că României îi lipseşte o viziune clară, inteligentă şi pe termen lung asupra dezvoltării antreprenoriale.

„Avem nevoie de modele de creştere economică sănătoasă, bazate pe competitivitate şi investiţii, nu pe creşteri conjuncturale ale consumului, care se transferă în inflaţie şi importuri. România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste, fără susţinere pe termen lung, care sfârşesc prin a adânci distorsiuni şi dezechilibre deja existente. În ceea ce mă priveşte, pot să vă asigur că voi rămâne şi în continuare la fel de ferm în apărarea valorilor democraţiei, ale statului de drept şi ale economiei de piaţă”, a mai transmis preşedintele.

Comentarii

loading...