Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, la slujba de Ziua Unirii Principatelor

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la slujba de Te Deum în Catedrala Patriarhală, oficiată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la aniversarea Unirii Principatelor.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 11:31

Şeful statului a depus apoi o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, urmând ca de la ora 11,00 să participe în Aula "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei la sesiunea de comunicări ştiinţifice intitulată "Unirea Principatelor Române, bază a Statului Român modern", organizată de Academia Română în colaborare cu Patriarhia Română.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi ceilalţi făuritori ai Unirii Principatelor Române au fost pomeniţi, joi, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de Te Deum "ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră naţională, la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ". 

Comentarii

loading...