5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis, la inaugurarea Ambulatoriului Spitalului Suceava

Iohannis, la inaugurarea Ambulatoriului Spitalului Suceava

”În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidenţiat reformat, iar eşecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident”, susţine şeful statului.

Klaus Iohannis a paricipat, miercuri, la inaugurarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”.

”Am toată aprecierea pentru această iniţiativă locală, care demonstrează cum o administraţie responsabilă, orientată către cetăţean, a reuşit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă, în care pacientul să fie tratat în condiţii pe care eu le-aş numi normale. Cu atât mai importantă este această realizare, cu cât vine într-un context în care guvernarea PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii! În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidenţiat reformat, iar eşecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a spus că-şi doreşte cât mai multe astfel de realizări în România şi a subliniat că investiţia a fost realizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi cu fonduri europene.

”Inversarea piramidei serviciilor de sănătate este o prioritate pentru sistemul de sănătate românesc, în vederea îmbunătăţirii performanţei, dar şi a sustenabilităţii. Asistenţa medicală spitalicească, predominantă în ţara noastră, dovedeşte o structură a sistemului sanitar perimată şi generatoare de costuri pe care pur şi simplu nu ni le permitem. Este concluzia generală a experţilor şi a rapoartelor asupra sistemului de sănătate românesc. Regândirea structurii asistenţei medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive şi de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluţia pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali. Am subliniat aceste aspecte ori de câte ori am avut ocazia, solicitând decidenţilor să acţioneze. Din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului susţine că ”medicina primară şi cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcţia sustenabilităţii, a performanţei şi, în definitiv, a traiectoriei europene”.

”A trata pacienţii în ambulatoriu conduce la degrevarea spitalului de anumite sarcini, la reducerea costurilor, cu beneficii pentru pacient, comunitatea medicală şi sistemul de sănătate. Pacientul va beneficia de un serviciu medical de calitate, atunci când are nevoie şi acolo unde are nevoie, personalul medical din ambulatoriu îşi va putea desfăşura activitatea într-un spaţiu modern şi dotat foarte bine, aici, la dumneavoastră, iar cel din spital se va putea concentra asupra acelor pacienţi care într-adevăr necesită spitalizare. Pe scurt, acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical”, a mai spus Iohannis.

Investiţia a fost realizată în zece luni şi are o valoare de peste 7,3 milioane de euro.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă